Silltårta

Silltårta er en svensk spesialitet. Denne oppskriften er lett å lage, smaker godt og ser flott ut på et festbord. Bunn og fyll kan lages dagen i forveien.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 2,2

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

  • Kok egg i 10 minutter og avkjøl i kaldt vann.

  • Skjær skorpene av rugbrødet og kjør i en foodprosessor til alt er finmost.

  • Tilsett knust karve og mykt smør, og bland sammen til en fast deig.

  • Ha bakepapir i bunnen av en springform og smør kantene.

  • Trykk deigen sammen til en fast bunn i formen.

Fyll

  • Rør sammen kremost og lettrømme til en jevn masse, og tilsett sukker, hvitvinseddik og sennep. 

  • Vend inn hakket dill og gressløk, og smak til med salt og pepper.

  • Skjær halvparten av sild og egg i biter, og vend dem inn i røren.

  • Ha gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter og klem ut vannet når de er myke.

  • Løs opp gelatinen i et par spiseskjeer kokende vann og avkjøl.

  • Vend en spiseskje av fyllet inn i gelatinen, og vend gelatinblandingen inn i resten av fyllet med en slikkepott.

  • Hell fyllet jevnt over brødbunnen i formen, dekk til og sett kaldt til fyllet begynner å stivne, minimum 3 timer. 

  • Skjær resten av sild i biter, egg i skiver og rødløk i tynne båter, og fordel over silltårtan rett før servering.

Server med dill på toppen.