Urtesild på glass

Urtesild på glass

Sild hører julen til. Lag sild med friske urter til julens lange frokoster og lunsjer.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Eddiklake

Framgangsmåte

  • Vann ut sildefiletene i noen timer.
  • Skjær sildefiletene i biter.
  • Grovhakk persille, dill, gressløk og timian, og skjær rødløk i tynne ringer.

Eddiklake

  • Kok opp vann og sukker, avkjøl og tilsett estragoneddik.
  • Rør inn urtene og pepper.
  • Ha sild og rødløk i et glass eller en krukke. 
  • Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker

Tips: Estragoneddik kan erstattes med vanlig eddik.