Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Urtesild på rugbrød

Sild på glass kan serveres til frokost, på koldtbordet eller som tapas. Til tapas trenger du bare å skjære rugbrødskiver i mindre biter og legge på litt sild.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann dersom de er for salte.

  • Skjær sildefiletene i biter, og rødløk, løk, purre og sitron i tynne skiver.

  • Hakk bladpersille og dill.

Lake

  • Knus allehånde og pepperkorn i en morter, og ha i en kasserolle med de andre ingrediensene.

  • Kok opp laken, og avkjøl den helt.

  • Legg sild, løk, purre, sitron, bladpersille og dill lagvis i et glass eller krukke.

  • Hell over laken og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før bruk.

Server urtesild på små rugbrødskiver.