Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20 min

Grillet sjøkreps med estragon- og hvitløkssmør

Urtesmør av forskjellige slag passer godt til sjøkreps. I denne oppskriften lager du urtesmør med estragon og hvitløk, og serverer med brød og stekt sitron og lime. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del sjøkrepsene på langs og fjern tarmstrengen.
  • La smøret bli mykt i romtemperatur.
  • Finhakk estragon, riv hvitløk, og bland med smøret.
  • Smør smøret på krepsekjøttet, og dryss over salt og pepper.
  • Skjær sitron og lime i båter, og stek lett på grillen.
  • Legg sjøkrepsene på grillen med skallet ned.
  • Legg på lokk og grill i til krepsekjøttet er hvitt, ca. 3 minutter.
  • Server grillet sjøkreps med grillet sitron og lime, og brød ved siden av.