Kokt skrei med fennikelstuing og gulrøtter

Kokt skrei med fennikelstuing og gulrøtter

Gjør litt ekstra ut av hverdagsmiddagen. Dette er oppskriften på kokt skrei, der den milde dampende fisken møter en stuing av den smaksrike fennikelen. Må prøves!

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,08696

Ingredienser

Antall porsjoner

Fennel stew

Serveres med

Framgangsmåte

  • Rens skreisskivene og la dem ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking.

  • Kok opp vann med salt og legg i skreisskivene.

  • La vannet koke opp på nytt før du trekker kokekaret til side og lar skreien trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 minutter avhengig av tykkelsen på skreiskivene.

Fennikelstuing

  • Finhakk fennikelens grønne dusker sammen med persille og sett tilside.

  • Skjær resten av fennikel og løk i tynne båter, og kok i vann til de er møre. 

  • Tilsett matfløte og kok til det tykner litt. Jevn gjerne med litt maisennajevner om nødvendig.

  • Smak til med salt og pepper, og dryss hakket fennikel og persille over.

Server skrei på varme tallerkener med fennikelstuing, kokte gulrøtter og potet. Pynt gjerne med båter av sitron hvis du har det.