Gå til hovedinnhold
Foto: TRY
30-40 min

Ovnsbakt skrei med grønnsaker, kapers og brunet smør

Ovnsbakt skrei med brunet smør og kapers med pannestekte grønnsaker er den perfekte middagen når du overraske med mye smak! Tilbehøret er enkelt å lage og skreien lager seg selv i ovnen. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen hakkede urter, revet parmesan og olivenolje.
  • Legg skreifileten i en ildfast form. Hell over urteblandingen.
  • Stek torsken i ca 20 min, til den flaker seg lett.

Brunet smør

  • Kok smøret gyllenbrunt i en kjele. Skru ned varmen og ha i hakket hvitløk. La det surre med under omrøring.
  • Skjær av skallet på sitronen og skjær sitronkjøttet i små biter. Ha i kapers og sitron i smøret.

Tilbehør

  • Del blomkål i små buketter og del brokkolini på langs. Løk deles i båter og hvitløk i skiver.
  • Pannestek grønnsakene i olje og litt smør. Ha gjerne i en skvett vann til slutt og la det fordampe.
  • Tørrstek grovhakkede nøtter i tørr panne.
  • Server skreien med grønnsakene, kapers og sitronsmør og ha over fersk basilikum og hasselnøtter.

Tips: Litt finrevet parmesan er godt på toppen.