Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Ovnsbakt skrei med hvitløk, soltørkede tomater og pinjekjerner

Piff opp skreimiddagen med denne oppskriften med pinjekjerner, soltørkede tomater, potetmos og grønnsaker. Her har du en symfoni av smaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Dryss skreifileten med salt og la den ligge i ca. 10 minutter. 

  • Skyll saltet av fisken og tørk lett med et tørkepapir.

  • Skjær skreien i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk og basilikum.

  • Brun fiskestykkene kjapt i olivenolje på begge sider, og legg dem i en smurt, ildfast form.

  • Fres hvitløk og soltørkede tomater i olivenoljen til skreien. 

  • Tilsett basilikum og ha det over skreien.

  • Dryss pinjekjerner på toppen og bak i stekeovnen til fisken er gjennomstekt, 8-10 minutter.

Potetmos

  • Skjær potet i skiver og kok møre i usaltet vann.

  • Hell av vannet og mos med en potetmoser eller gaffel.

  • Rør inn smør og spe på med matfløte til du får en glatt mos.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær gulrot, kålrot og persillerot i terninger, og bønner i biter.

  • Kok grønnsakene knapt møre i vann tilsatt smør og salt.

Server skrei med potetmos og grønnsaker.

Tips: Skreien har best smak og er mest saftig hvis den har en liten rå kjerne midt i.