Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Panerte skreikjaker med jordskokkmos og pistasjnøtter

Skreikjaker er en helt fantastisk råvare! Denne oppskriften er litt utradisjonell med jordskokk, salat, balsamicoeddik og pistasjnøtter.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål.
  • Tørk skreikjakene med litt tørkepapir og vend dem godt i melblandingen.
  • Ha smør i en varm stekepanne og stek skreikjakene raskt, 1-2 minutter på hver side.

Jordskokkpuré

  • Kok jordskokk møre med skallet på.
  • Fjern skallet og del jordskokk i biter.
  • Varm opp smør og kremfløte i en kasserolle og tilsett jordskokk.
  • Kjør blandingen til en glatt mos med en stavmikser.

Servering

  • Server skreikjakene med jordskokkmos, salat med balsamicoeddik og hakkede pistasjnøtter drysset over.