Skrei bourgogne

Skrei "Bourgogne"

Denne retten er en smaksopplevelse av de sjeldne. Stekt skrei med tilbehør som syltet sopp, stekt bacon, potetpuré og saus av rødvin.

Vanskelighetsgrad Veldig vanskelig
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Glaserte gulrøtter

Tilbehør

Potetpuré

Saus

Framgangsmåte

  • Skrap skinnet på skreien og behold det på.

  • Del skreien i porsjonsstykker, dryss grovt salt over og la dem ligge i ca. 20 minutter.

  • Skyll skreistykkene i kaldt vann og tørk dem lett med tørkepapir.

  • Ha solsikkeolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned til de er gylne.

  • Tilsett smør, hakket hvitløk og timian.

  • Trekk stekepannen til side, snu skreistykkene og la dem trekke i smøret til skreien flaker seg.

Tilbehør

  • Rens portobellosopp ved å skjære vekk roten.

  • Snitt soppene og stek dem gylne i olje.

  • Tilsett kyllingbuljong, vann, soyasaus og sherryeddik, la det trekke på lav varme i ca. en halv time før du lar det avkjøle.

  • Varm opp igjen rett før servering, og tilsett litt grovhakket vårløk og stekte baconterninger. 

  • Spar gjerne litt bacon til Bourgognesausen.

Potetpuré 

  • Skrell potetene.

  • Kok potetene sammen med hakket hvitløk og press gjennom sikt.

  • Bland inn olivenolje, smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper. 

  • Vend inn presset sitronsaft og røkt skrei i biter.

Glaserte gulrøtter

  • Skjær gulrot i skiver og kok dem lett i saltet vann.

  • Smelt sukkeret i en kasserolle og tilsett litt smør og sitronsaft. Blandingen skal være tykk. 

  • Vend gulrøttene i glasuren og tilsett hakket bladpersille.

Saus

  • Kok grovhakket rødløk i sherryeddik. Tilsett rødvin og kok dette inn til du har en fjerdedel igjen.

  • Ha på oksekraft og kok inn til du har en tredel igjen.

  • Tilsett brunet smør og rør sammen. La den gjerne trekke med litt av baconet fra tilbehøret.

Server skreien på en seng av sopp, bacon og gulrøtter. Legg potetpuré og hell saus ved siden av.