Gå til hovedinnhold
Foto: Roland Persson
50-60 min

Skrei med bønner, bacon og fennikkel

Server den snøhvite skreien på en seng av forskjellige bønner og og bacon.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 100° C
  • Skjær skrei i porsjonsstykker, tørk vekk veske, krydre med salt og pepper på stykkene.
  • Stek skreien, med skinnsiden ned i varm panne. Når skinnet tar fått en pen brun overflate plasser stykkene på et stekebrett og sett i ovn.
  • Bak skreien i ovnen i ca 10 minutter. Fisken er klar når den har en temperatur mellom 45 og 55°C i den tykkeste delen. 
  • Kutt bacon i terninger, fennikkel og sjalottløk i båter.
  • Stek bacon til det blir sprøtt og legg det på et papirhåndkle for å bli kvitt noe fett.
  • Varm litt olivenolje i en panne og stek raskt fennikkel og sjalottløk. Det skal bli mykt, og ikke få farge.
  • Knus hvitløk og kutt fint, ha i pannen med hvitvinen. La det småkoke i et par minutter til fennikkelen begynner å bli myk.
  • Ha grønne bønner, limabønner i pannen og kok opp.
  • Miks creme fraiche, eggeplomme og ha i pannen. rør om slik at alt blander seg og kok opp.
  • Smak til med salt og pepper
  • Server med baconbiter og et dryss med finkuttet frisk persille.