Gå til hovedinnhold
Foto: Roland Persson
30-40 min

Skrei med chorizo

I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av skrei den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær skreifileten i porsjonsstykker.

  • Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter.

  • Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.

  • Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.

  • Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter.

  • Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.

  • Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron.

  • Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.

Potetmos

  • Skrell potet og skjær i skiver.

  • Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.

  • Smak til med salt og pepper.

Server skreien med chorizoblandingen og potetmos.