Gå til hovedinnhold
Foto: Silje Feiring
30-40 min

Skrei med chorizo

I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av skrei den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Start med å lage potetmos. Skrell potet og skjær i skiver. Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til en passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Imens potetene koker deler du chorizo i små terninger, finhakker persille, ta kjernene ut av granateple og river skall av sitronen.
  • Varm litt nøytral olje i en stekepanne og stek chorizoterningene sprø, ta vare på stekefettet.
  • Bland sammen pølse med granateple, persille og sitronskall.
  • Del skreifileten i porsjonsstykker og tørk godt. Dryss over litt salt.
  • Varm opp pannen med stekefettet fra chorizo til middels høy, tilsett mer nøytral olje hvis nødvendig.
  • Stek skreien med skinnet eller skinnsiden ned. La fisken ligge i ro i pannen til den har fått en god gyllen stekeskorpe og er 2/3 gjennomstekt.
  • Server skreien med potetmos og chorizoblanding.