Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy

Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy

Denne oppskriften er bokstavelig talt lag på lag med nytelse. Nederst ligger rødvinsjy og en smakfull potetpuré med hvitløk. Øverst ligger flakende hvit skrei.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 3,72222

Ingredienser

Antall porsjoner

Potetpuré

Serveres med

Sjysaus

Framgangsmåte

  • Dryss salt over skreifileten og la ligge i 7 minutter. 

  • Skyll og tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker.

  • Kok opp vann med smør, trekk kasserollen til side, legg i skreien og la den trekke i 6-7 minutter.

Potetpuré

  • Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann sammen med hvitløk.

  • Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.

  • Rør smør ut i kokende melk og ha over de kokte potetene.

  • Mos potetene og rør til en luftig puré. 

  • Smak til med salt og pepper.

Sjysaus

  • Finhakk sjalottløk og kok sammen med rødvin i 3-4 minutter.

  • Tilsett kalvekraft og gi sjyen et godt oppkok.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Rens og kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i 4 minutter.

Server skrei med potetpuré, sjysaus og aspargesbønner.