Skrei med middelhavssmaker
I denne oppskriften møter de beste råvarene fra dypet av Barentshavet de beste fra bredden av Middelhavet. Resultatet er et fargerikt og smakfullt møte.
Fremgangsmåte
Skjær skreien i terninger på ca. 3 cm, dryss over litt salt og la dem ligge i 7 minutter.
Skyll av saltet og tørk skreiterningene lett med tørkepapir.
Skjær sjalottløk i skiver og finhakk hvitløk.
Varm opp olje i en kasserolle, ha i sjalottløk og hvitløk, og surr lett uten at det blir brunt.
Hell på hermetiske tomater og la sausen småkoke i ca. 2 timer.
Kok potet og skjær dem i skiver.
Vend skreiterningene og potetskivene inn i sausen og la retten trekke noen få minutter, til skreien er kokt.
Rør inn oliven, og smak til med salt, pepper og en anelse kajennepepper.
Server gryten med flatbrød ved siden av. Dryss gjerne friske urter over gryten ved servering.