Skrei med polenta og ratatouille
I denne oppskriften blir skreien stekt med den søte smaken av rosmarin, og servert sammen med sunne, smakfulle grønnsaker i en ratatouille. Polenta runder av retten.
Fremgangsmåte
Skrap skreiskinnet godt og skjær snitt med ca. 1 cm mellomrom.
Finhakk hvitløk og rosmarin.
Stek skreistykkene i solsikkeolje med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og fisken så vidt gjennomstekt, ca. 3-4 minutter.
Ha hvitløk, rosmarin og smør i stekepannen etter halve steketiden.
Polenta
Finhakk sjalottløk.
Kok opp kyllingbuljong og tilsett sjalottløk.
Rør inn polenta og kok den under stadig omrøring i ca. 20 minutter.
Rør inn matfløte, smør og revet parmesan.
Smak til med salt og pepper.
Ratatouille
Finhakk sjalottløk og chili, grovhakk tomat, og skjær paprika, gresskar, kålrot, persillerot og squash i terninger.
Surr sjalottløk og tomatpuré i olivenolje 1-2 minutter.
Tilsett chili, tomat og paprika, og la dette trekke i ca. 15 minutter.
Bland inn gresskar, kålrot og persillerot, og la dette koke 2-3 minutter.
Tilsett squash og finhakket persille, og kok opp.
Smak til med salt og pepper.
Server skrei med polenta og ratatouille ved siden av.