Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Skrei med polenta og ratatouille

I denne oppskriften blir skreien stekt med den søte smaken av rosmarin, og servert sammen med sunne, smakfulle grønnsaker i en ratatouille. Polenta runder av retten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrap skreiskinnet godt og skjær snitt med ca. 1 cm mellomrom.
  • Finhakk hvitløk og rosmarin.
  • Stek skreistykkene i solsikkeolje med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og fisken så vidt gjennomstekt, ca. 3-4 minutter.
  • Ha hvitløk, rosmarin og smør i stekepannen etter halve steketiden.

Polenta

  • Finhakk sjalottløk.
  • Kok opp kyllingbuljong og tilsett sjalottløk.
  • Rør inn polenta og kok den under stadig omrøring i ca. 20 minutter.
  • Rør inn matfløte, smør og revet parmesan.
  • Smak til med salt og pepper.

Ratatouille

  • Finhakk sjalottløk og chili, grovhakk tomat, og skjær paprika, gresskar, kålrot, persillerot og squash i terninger.
  • Surr sjalottløk og tomatpuré i olivenolje 1-2 minutter.
  • Tilsett chili, tomat og paprika, og la dette trekke i ca. 15 minutter.
  • Bland inn gresskar, kålrot og persillerot, og la dette koke 2-3 minutter.
  • Tilsett squash og finhakket persille, og kok opp.
  • Smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server skrei med polenta og ratatouille ved siden av.