Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Skrei med smak av middelhavet

Skrei kan tilberedes på forskjellige måter og det milde fiskekjøttet passer til all slags smaker! Prøv i en tomatsaus som i denne oppskriften.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på grillfunksjon. 
  • Skjær skrei i serveringsstykker.
  • Del paprika i to, og fjern stilk, hinner og kjerner.
  • Grill paprika på en rist i stekeovnen til skallet får svarte flekker.
  • Ta ut paprika, dekk med plast og la avkjøle litt. Dra av skinnet.
  • Skjær paprika og løk i strimler, og del artisjokk i biter, og ha det i en ildfast form.
  • Rør sammen hermetiserte cherrytomater, tomatpuré og chilipasta, og hell blandingen over grønnsakene.
  • Still inn stekeovnen på vanlig stekefunksjon, på 200 °C.
  • Legg skreistykkene i formen og dryss over kapers, salt, pepper og olivenolje.
  • Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter, til fisken er gjennomstekt.

Server med oliven og brød til. Dryss gjerne over litt urter hvis du har.