Foto: Synøve Dreyer
Skrei med smak av middelhavet
Skrei kan tilberedes på forskjellige måter og det milde fiskekjøttet passer til all slags smaker! Prøv i en tomatsaus som i denne oppskriften.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på grillfunksjon.
- Skjær skrei i serveringsstykker.
- Del paprika i to, og fjern stilk, hinner og kjerner.
- Grill paprika på en rist i stekeovnen til skallet får svarte flekker.
- Ta ut paprika, dekk med plast og la avkjøle litt. Dra av skinnet.
- Skjær paprika og løk i strimler, og del artisjokk i biter, og ha det i en ildfast form.
- Rør sammen hermetiserte cherrytomater, tomatpuré og chilipasta, og hell blandingen over grønnsakene.
- Still inn stekeovnen på vanlig stekefunksjon, på 200 °C.
- Legg skreistykkene i formen og dryss over kapers, salt, pepper og olivenolje.
- Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Server med oliven og brød til. Dryss gjerne over litt urter hvis du har.