Gå til hovedinnhold
Foto: Silje Feiring
30-40 min

Skrei med sellerirotkrem og salsa

Når sesongen endelig er her bør du gripe muligheten! Dette er en oppskrift på stekt skrei som passer til en romantisk middag for to, der salsaen setter en spiss på måltidet.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Del skreifileten i porsjonstykker, dryss over salt og la de ligge på kjøkkenbenken i ca. 7 minutter. Skyll av saltet og tørk lett med tørkepapir.
  • Legg skreien i en smurt ildfast form, krydre med pepper og tilsett smør og hvitløk. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Del cherrytomater i fire og finhakk hvitløk. Varm olje i en kjele og tilsett hvitløken, surr raskt i pannen før du tilsetter cherrytomater. La det surre i ca. 7-8 minutter.
  • Skrell og skjær selleri i terninger og surr dem i smør i ca 3-4 minutter uten at de blir brune. Hell over kremfløte slik at det står halvveis opp på sellerien. Legg på tett lokk og la sellerien småkoke til den er mør, ca. 10 minutter. Mos godt og smak til med salt og pepper.
  • Server skrei på en seng av selleripuré toppet med salsa

Tips: For litt ekstra punsj tilsett finhakket chili i salsaen.