Gå til hovedinnhold
Foto: Eva Brænd
30-40 min

Skreikjaker med soppstuing

Det faste, fine fiskekjøttet i skreikjaken er en delikatesse, som du kan servere sammen med soppstuing. Denne oppskriften kan du bruke som forrett eller hovedrett.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll og tørk skreikjakene.

  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend skreikjakene i blandingen.

  • Stek dem gylne i smør i ca. 2 minutter på hver side.

Soppstuing

  • Skjær sopp i skiver og finhakk sjalottløk, og surr i smør til løken er myk og gyllen, ca. 2 minutter.

  • Dryss over hvetemel og rør det godt inn.

  • Tilsett brunt sukker og rør til sukkeret smelter.

  • Tilsett kremfløte og la stuingen surre til den tykner litt.

  • Smak til med salt og pepper.

Server skreikjakene med soppstuing og kokte poteter, og dryss over litt finhakket gressløk og ruccolasalat.