Skreimølje

Skreimølje

Skreimølje er kystbefolkningens tradisjonelle måte å tilberede skrei på. Denne oppskriften er en klassiker, prøv den og bli kjent med en viktig del av norsk matkultur.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,24242

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Liver

Roe

Framgangsmåte

  • Kok opp vann tilsatt salt og pepper.

  • Trekk kasserollen av platen og legg i fiskeskivene.

  • Sett kasserollen over varmen igjen og kok opp.

  • Sett ned varmen og la fisken stå og trekke til den er ferdig, ca. 6 minutter.

Rogn

  • Vask rognen og pakk den inn i matpapir eller kokeplast for å unngå at den går i stykker.

  • Kok opp vann tilsatt salt. 

  • Sett ned varmen og la rognen stå og trekke til den er ferdig, ca. 20 minutter.

Lever

  • Rens leveren for hinner og tråder, del i små biter og legg dem i en kasserolle.

  • Når skreien er kokt øser du litt av kokekraften over den ferdig rensede leveren.

  • Kok forsiktig opp og la trekke i 2-3 minutter.

Server skreien på varme tallerkener med kokt rogn skåret i skiver, lever og kokte poteter.

Tips: Ha gjerne litt eddik i kokevannet til skreien, da blir den ekstra skinnende hvit, ca. 1 ss pr. liter vann. Noen har også litt eddik og kanskje løk og laurbærblad i kokevannet til leveren for smakens skyld.