Stekt skrei med egg og kapers

Stekt skrei med egg og kapers

I denne oppskriften har skreien fått nytt og smakfullt følge. Den er stekt i stekepanne med hvitløk og servert med kaperssmør og revet pepperrot. 

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 2,09091

Ingredienser

Antall porsjoner

Kaperssmør

Tilbehør

Framgangsmåte

  • Skjær skrei i serveringsstykker og dryss med salt. La dem ligge i 7 minutter, skyll av saltet og tørk fisken lett med tørkepapir.

  • Skjær hvitløk i tynne skiver.

  • Varm solsikkeolje i en stekepanne, legg i skreistykkene og stek til de er nesten gjennomstekte, i 6-7 minutter. Snu dem og stek i 1-2 minutter på den andre siden.

  • Tilsett hvitløk og smør mot slutten av steketiden, og øs smøret forsiktig over skreien.

  • Kok egg i ca. 8 minutter, så det blir nesten hardkokt.
  • Skjær egg i tynne båter.

Kaperssmør

  • Finhakk sjalottløk og brun lett sammen med smør og kapers.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

Server skrei med reker, egg og kaperssmør, med pepperrot revet over.