Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Stekt skrei med ertepuré og bacon

Oppskriften på stekt skrei med småpoteter, bacon og ertepuré er en klassiker som er enkel å lage og lett å like. Hvis du vil tilsette litt nøtter i baconsmøret, så smaker det ekstra godt!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett poteten på kok.
  • Skrap skreiskinnet godt, dryss lett med salt på kjøttsiden av fisken, og la ligge i ca. 10 minutter.
  • Skyll saltet av skreien i kaldt vann og tørk lett med tørkepapir.
  • Skjær fisken i serveringsstykker og lag noen skråsnitt i skinnet.
  • Ha olivenolje i en stekepanne og legg skreien med skinnsiden ned.
  • Stek til skinnet blir mørkt brunt, ca. 4 minutter. Snu fisken og stek den i 1-2 minutter på kjøttsiden.

Ertepuré

  • Kok erter møre, ca. 6 minutter.
  • Kjør ertene og hakket hvitløk med stavmikser, og rør inn smøret.
  • Smak til med salt og pepper. Om du vil kan du smaksette puréen med litt fersk timian.

Tilbehør

  • Sprøstek bacon i smøret.
  • For ekstra smak, grovhakk hasselnøtter og ha i smøret.
  • Server skreien med ertepure, kokte småpoteter og baconsmør.