Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
40-50 min

Stekt skrei med potetmos à la Brandad

Her hviler stekt skrei på en seng av potetmos à la Brandad, gjerne kalt plukkfiskens franske fetter. Med rødløk på toppen både ser og smaker denne oppskriften himmelsk.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær ryggfileten i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 7 minutter.
  • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk stykkene lett med tørkepapir.
  • Stek skreistykkene i margarin til de får en gyllen stekeskorpe.
  • Tilsett smør, snu stykkene, sett ned varmen og la dem trekke i 5 minutter før servering.

Potetmos à la Brandad

  • Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 20 minutter.
  • Skyll skreien i kaldt vann og kok i litt usaltet vann.
  • Skrell potet og kok møre i usaltet vann.
  • Sil av vannet, mos potetene og rør inn smøret.
  • Flak den kokte skreien og vend bitene inn i potetmosen.
  • Varm opp og mos poteter og fisk godt sammen.

Syltet rødløk

  • Skjær rødløk i båter og surr i smør til det er mykt.
  • Ha over sukker og hvitvinseddik, og la det surre i stekepannen noen minutter.
  • Smak til med kajennepepper og salt. Bland inn ruccolasalat rett før servering.

Servering

  • Server skreien med potetmos à la Brandad og syltet rødløk.