Fish and chips med steinbit

Fish and chips med steinbit

Fish & chips er en klassiker fra det engelske kjøkkenet. I denne oppskriften lager du friterte stykker av steinbitfilet og serverer dem med persillerøtter og en deilig tartarsaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4,07692

Ingredienser

Antall porsjoner

Tartarsaus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær steinbiten i serveringsstykker. 

  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

  • Pisk sammen eggehvite i en annen vid skål.

  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.

  • Vend steinbiten først i melblandingen, deretter i eggehvite og til slutt i griljermelet.

  • Frityrstek steinbitstykkene på 165 °C.

  • Skjær tynne skiver av persillerot og frityrstek dem på samme temperatur til de er sprø og gylne.

Tartarsaus

  • Hakk sylteagurk, kapers og oliven.  

  • Bland sammen eggeplomme, dijonsennep og sitronsaft, og pisk inn solsikkeolje i en tynn stråle.

  • Rør inn sylteagurk, kapers og oliven, og smak til med salt og pepper. 

Server fish and chips med tartarsaus og salat.