Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Fiskegryte med tomat og chili

En varm fiskegryte med steinbit er noe ingen kan si nei til. Grønnsakene kan varieres etter årstid og i denne oppskriften finner du høstens grønnsaker.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Skjær rødløk i tynne båter, purre og gulrot i terninger, og finhakk hvitløk og chili.

  • Surr rødløk, purre og gulrot lett i en gryte med solsikkeolje.

  • Tilsett hvitløk, chili og hermetiske tomater, og kok opp.

  • Smak til med salt og sitronpepper, og kok under lokk i ca. 15 minutter.

  • Stek fiskestykkene i en stekepanne med litt olje, ca. 3 minutter på hver side.

  • Rør sammen lettrømme og matfløte til en jevn saus.

Server gryten med rømmesausen og brød ved siden av.

Tips: Fisken kan også varmes i gryten, uten steking i forkant. Da lar du fiskestykkene trekke i gryten i ca. 10 minutter.