Fiskegryte med tomat og chili
En varm fiskegryte med steinbit er noe ingen kan si nei til. Grønnsakene kan varieres etter årstid og i denne oppskriften finner du høstens grønnsaker.
Fremgangsmåte
Skjær fisken i serveringsstykker.
Skjær rødløk i tynne båter, purre og gulrot i terninger, og finhakk hvitløk og chili.
Surr rødløk, purre og gulrot lett i en gryte med solsikkeolje.
Tilsett hvitløk, chili og hermetiske tomater, og kok opp.
Smak til med salt og sitronpepper, og kok under lokk i ca. 15 minutter.
Stek fiskestykkene i en stekepanne med litt olje, ca. 3 minutter på hver side.
Rør sammen lettrømme og matfløte til en jevn saus.
Server gryten med rømmesausen og brød ved siden av.
Tips: Fisken kan også varmes i gryten, uten steking i forkant. Da lar du fiskestykkene trekke i gryten i ca. 10 minutter.