Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Fiskegryte med tomat og chili

En varm fiskegryte med steinbit er noe ingen kan si nei til. Grønnsakene kan varieres etter årstid og i denne oppskriften finner du høstens grønnsaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Skjær rødløk i tynne båter, purre og gulrot i terninger, og finhakk hvitløk og chili.
  • Surr rødløk, purre og gulrot lett i en gryte med solsikkeolje.
  • Tilsett hvitløk, chili og hermetiske tomater, og kok opp.
  • Smak til med salt og sitronpepper, og kok under lokk i ca. 15 minutter.
  • Stek fiskestykkene i en stekepanne med litt olje, ca. 3 minutter på hver side.Rør sammen lettrømme og matfløte til en jevn saus.
  • Server gryten med rømmesausen og brød ved siden av.

Tips: Fisken kan også varmes i gryten, uten steking i forkant. Da lar du fiskestykkene trekke i gryten i ca. 10 minutter.