Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Fiskekaker av steinbit med grønnsaksstrimler

Fiskekaker kan varieres på så mange måter. Prøv denne oppskriften der fiskekaker av steinbit er servert med kokt ris og strimler av gulrot og agurk.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbiten i mindre biter og kjør den sammen med salt raskt i en food prosessor til ønsket konsistens. 

  • Tilsett potetmel og riseddik, og kjør til alt er godt blandet. 

  • Skjær vårløk i små biter og bland den i farsen sammen med finrevet ingefær. Smak eventuelt til med salt. 

  • Form små fiskekaker og stek dem i olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Grønnsaksstrimler

  • Vask gulrot og agurk godt.

  • Bruk ostehøvel til å skive opp gulrot og agurk på langs, og skjær skivene i strimler. 

  • Lag en dressing av limesaft, sukker og soya, og smak til. 

  • Bland dressingen med grønnsaksstrimlene og la det trekke noen minutter.

Server fiskekakene med grønnsaksstrimler, ris og soyasaus.

Tips: For en sterkere soyasaus kan du ha noen skiver chili i sausen.