Gryte med steinbit og blåskjell

Gryte med steinbit og blåskjell

Gryte med steinbit og blåskjell er en rett med gode råvarer. Imponer familie og venner med denne fantastisk gode steinbitgryten.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,4

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær steinbitfileten i store terninger.

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Legg blåskjellene i en varm kasserolle, legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg.

  • Sil av kraften og sett til side.

  • Ta skjellmaten ut av blåskjellene.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger. 

  • Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær gulrot, purre og fennikel i terninger.

  • Surr løk, hvitløk, gulrot, purre og fennikel i olivenolje til løken er myk.

  • Tilsett tomatterninger, chili og hvitvin, kok opp og kok inn litt.

  • Hell i blåskjellkraft og fiskekraft, og kok et par minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Legg steinbiten i gryten, kok opp og la trekke til fisken er kokt, ca. 5 minutter.

  • Tilsett hjerteskjell og friske urter rett før servering.

Server gryten med brød ved siden av.

Tips: I denne oppskriften kan du gjerne bruke hjerteskjell istedenfor blåskjell.