Marit Bjørgens stekte steinbit

Marit Bjørgens stekte steinbit

Stekt steinbitfilet med couscoussalat er en sunn og god middagsrett for hele familien. Den smaker ekstra godt med litt frisk koriander drysset på toppen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,4359017948718

Ingredienser

Antall porsjoner

Couscoussalat

Dressing

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og vend stykkene i en blanding av hvetemel, salt og pepper.

  • Stek fiskestykkene på begge sider i olivenolje, ca. 5 minutter til sammen.

Couscoussalat 

  • Kok opp vann i en kasserolle. Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen. La stå i ca. 5 minutter. 

  • Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.

  • Del tomat i to og fjern kjernene. 

  • Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger, og finhakk sjaolottløk.

Dressing 

  • Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.

  • Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.

  • Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.

Server stekt steinbit på couscoussalat med frisk koriander drysset over. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.