Ovnsbakt steinbit med fennikelkompott og estragonsmør

Ovnsbakt steinbit med fennikelkompott og estragonsmør

Denne helårsretten er en suksess til festen. Legg steinbiten i en ildfast form sammen med fennikelkompott og server den med varmt smør med sjalottløk, estragon og kremfløte.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 3,38889

Ingredienser

Antall porsjoner

Fennel compote

Estragonsmør

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær steinbiten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

Fennikelkompott

  • Skjær fennikel i tynne skiver og forvell i lettsaltet vann i ca. 3 minutter, og la den få renne av seg i en sil.

  • Smelt smør i en kasserolle og surr fennikel lett, tilsett vann og kok inn. 

  • Smak til med estragon, sitronsaft, salt og pepper.

  • Legg fennikelkompotten i en smurt ildfast form og legg fiskestykkene over med litt smør og estragonblader.

  • Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Estragonsmør

  • Finhakk sjalottløk og kok opp med hvitvin, hvitvinseddik og kremfløte, og reduser til en tredel.

  • Ta kasserollen vekk fra varmen og pisk inn smør. Sausen må ikke koke, for da vil den skille seg.

  • Tilsett estragon og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.

Server den ovnsbakte steinbiten med fennikelkompott, saus og brød.