Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter

Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter

Et spennende festmåltid av steinbit fylt med blåskjell, tomat, hvitløk, og urter. Serveres med råstekte poteter og jordskokkpuré.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 3,8

Ingredienser

Antall porsjoner

Potato wedges

Jordskokkpuré

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær steinbiten i jevnstore stykker og skjær et skråsnitt i toppen.

  • Del tomat i to, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet og blåskjell i terninger.

  • Finhakk hvitløk og persille, og bland med tomat og blåskjell.

  • Fyll blandingen i snittet på fisken og bak midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca. 12 minutter.

Råstekte poteter

  • Skru stekeovnen opp til 225 °C.

  • Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter.

  • Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, dryss over finhakket hvitløk og persille, og salt og pepper. 

  • Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca. 20 minutter.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk og skjær i terninger. 

  • Kok jordskokk møre i en blanding av melk og matfløte.

  • Mos alt godt sammen og smak til med salt og pepper.

Server steinbiten med råstekte poteter og jordskokkpuré.

Tips: Om du ikke får du ikke tak i jordskokk kan du bruke sellerirot.