Stekt steinbit med karamellisert løk

Stekt steinbit med karamellisert løk

Steinbiten kommer virkelig til sin rett i denne oppskriften, der den blir stekt og enkelt krydret. Servert med karamellisert løk og stekte sjampinjonger skaper du fest.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,19643035714286

Ingredienser

Antall porsjoner

Karamellisert løk

agurksalat

Framgangsmåte

  • Skjær steinbiten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Stek fiskestykkene i olje ved middels varme til de er gylne, ca. 2 minutter på hver side.

  • Ta fisken ut av stekepannen og hold den varm.

  • Tilsett revet sitronskall og smør i stekepannen, og hell over fisken før servering.

  • Skjær sjampinjong i skiver og brun dem lett i litt smør. 

Karamellisert løk

  • Skjær løk i ringer og stek forsiktig i olje og smør til den blir blank.

  • Ha på sukker og sitronsaft og videre på svak varme til den blir gyllen.

  • Tilsett kapers og kaperslake.

  • Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft.

Agurksalat

  • Skjær agurk i lange, tynne skiver. 

  • Bland sukker, salt og hvitvinseddik, hell over agurken og la dette marinere i minimum 1 time.

  • Rør inn finhakket persille ved servering.

Server steinbit med sjampinjong, karamellisert løk og agurksalat.