Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
40-50 min

Rekekraft

Her er Emilie Neregs tips til å få mest mulig ut av rekene! Når du lager suppe er det alltid best å bruke kraft som er kokt fra bunnen av, og det er mye enklere enn du tror. Denne oppskriften med rekeskall gir en smakfull kraft som løfter en hver suppe og saus. En strålende måte å få brukt rekeskallene på.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Vask, rens og finhakk løk, gulrot og stangselleri.
  • Surr grønnsakene i olje 3-4 minutter.
  • Tilsett rekeskallet og surr et par minutter til.
  • Skjær tomat i terninger og ha den i sammen med vann så det dekker rekeskallet.
  • Kok opp, reduser varmen og la det hele trekke i ca. 40 minutter under lokk.
  • Sil kraften gjennom en fin sil.
  • Kraften kan brukes samme dag som den er laget, eller fryses ned. Husk å merke kraften med dato hvis du fryser den ned. 

Tips: Du kan fint tilsette krydder som røkt paprika eller chili med grønnsakene hvis du vil ha den litt mer spicy! ​Om du ikke har tomater kan du bruke tomatpuré og surre et par spiseskjeer med grønnsakene før du tilsetter rekeskall og vann.