Ertestuing

Ertestuing

Ertestuing er et tradisjonelt tilbehør som du gjerne kan kjøpe ferdig, men det beste er å lage den selv. Du kan kutte jevningen om du vil, da ertene jevner seg selv.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,18182

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Legg erter i kaldt vann natten over.

  • Sil av bløtevannet, ha på nytt vann som akkurat dekker ertene og kok møre, ca. 30-40 minutter. Ha på mer vann om nødvendig.

  • Lag jevning av hvetemel og melk, og pisk den inn i ertene.

  • Kok ertene videre i ca. 5 minutter.

  • Smak til med sukker, salt og pepper.

Tips: Du kan også lage jevning med smør istedenfor melk. Da bruker du 1 ss smør pr. ss hvetemel, og rører litt av gangen inn i stuingen.