Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
50-60 min

Nigiri sushi

Det er enkelt å lage nigiri sushi selv. Lager du nigiri med laks, kveite og kamskjell får du et fargerikt sushifat som vil imponere – både deg selv og gjestene dine! 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur.
  • Skjær først et jevnt stykke av fiskefiletene, deretter skjærer du fisken i 2-3 mm tynne skiver på skrå.
  • Skjær hver kamskjellmuskel i to, og skjær hver av de halve nesten helt i gjennom så de blir dobbel så stor når de brettes ut.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Ta ca. 1 ss sushiris og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.
  • Stryk litt wasabi under en skive fisk eller kamskjell og legg denne over risen. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at sjømaten og risen fester seg til hverandre.
  • Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.