Gå til hovedinnhold
Foto: Mats Meyer
30-40 min

Bakt tørrfisk med variasjon av potet og purreløk

En fin sommerrett med purre og tørrfisk sammen med en deilig variasjon på nypoteter.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bakt tørrfisk

  • Kutt 2 cm tynne skiver av den utvannende tørrfisken.
  • Legges på stekebrett.
  • Pensles med god olivenolje, maldonsalt og litt sitronzest.

Potetkrem

  • Skrell mandelpotet.
  • Kokes i vann til poteten er helt mør.
  • Hell av vannet og mos sammen.
  • Varm opp fløte, melk og smør.
  • Hell over og rør forsiktig i potetmassen. 
  • Smak til med salt til slutt og hold potetkremen varm til servering.

Potet- og purreløksaus

  • Del purreløken i to og skyll den godt i vann.
  • Kutt strimler den lyse delen av purreløk. (Den mørke delen stekes lett i smør rett før servering) 
  • Skrell hvitløk, sjalottløk og potet.
  • Sviss sammen terninger av løken og poteten i kasserolle.
  • Hell over fløte, smør og melk.
  • Varm opp og la det poteten bli helt mør før alt kjøres raskt med stavmikser.
  • Smak til sausen med litt salt og ferskpresset sitronsaft.

Gressløkolje

  • Kjør opp gressløk og olje i blender.
  • Kokes opp i kasserolle 2 minutter før oljen avkjøles.