Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto

Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto

Å posjere tørrfisken i klaret smør med sitron og kjørvel gir den en fantastisk smak. Som tilbehør lager du en sopprisotto hvor du kan bruke den soppen du ønsker.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 4,5

Ingredienser

Antall porsjoner

Sopprisotto

Framgangsmåte

  • Skjær tørrfisken i serveringsstykker. 

  • Skjær strimler av sitronskallet og press saften.

  • Kok opp smør med sitronskall og saft, kjørvel og salt i en kasserolle. 

  • Legg i fiskestykkene og la dem trekke til de er gjennomkokte, ca. 5 minutter.

  • Rist chorizoskiver på tørr stekepanne.

Sopprisotto

  • Kok opp grønnsaksbuljong.

  • Finhakk sjalottløk og surr den sammen med risen i olivenolje til alle riskornene og løken blir blanke. 

  • Spe litt om gangen med kokende buljong. Rør hele tiden og la væsken koke inn mellom hver speing. Risottoen skal ha konsistens som velling når den er ferdig.

  • Spe med mer buljong hvis den ser ut til å bli tørr.

  • Rør inn smør og revet parmesan, og smak til med salt og pepper.

  • Rens og del soppen i mindre biter. 

  • Surr dem i olje sammen med aspargesbønner i 2-3 minutter.

  • Bland sopp og aspargesbønner med risottoen, og la det få et godt oppkok.

Server tørrfisken med sopprisotto og chorizoskiver.

Tips: Om du ikke har klaret smør kan du også bruke usaltet smør.