Tørrfisk à la Vicentina

Tørrfisk à la Vicentina

Dette er oppskriften på en annerledes og smakfull gryte med tørrfisk. Ved siden av serverer du hjemmelagde polentakaker. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3

Ingredienser

Antall porsjoner

Polenta cake

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Skjær tørrfisken i serveringsstykker, finhakk ansjosfilet og persille, og skjær løk i skiver.

  • Kok opp fisken i melken.

  • Varm opp olivenolje i en kasserolle og tilsett løk, laurbærblad og lett knuste hvitløksfedd.

  • La løken bli blank, og tilsett ansjosfilet og persille.

  • Tilsett hvitvin og kok inn til ca. en tredel.

  • Ha i fiskestykkene og melken de har ligget i, og bland godt sammen.

  • Legg på lokk og la alt koke på svak varme til det har blitt en kremet masse.

  • Rør om og smak til med salt.

Polentakake

  • Ha polenta, vann og salt i en kasserolle og kok under omrøring til en tykk grøt.

  • Glatt grøten utover en oljet form så den er 3-4 cm tykk og la den avkjøle.

  • Skjær grøten i mindre biter, legg på et stekebrett med bakepapir og la tørke i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server tørrfisken med polentakake ved siden av.