Tørrfisk med aïoli og tomatconcassé

Tørrfisk med aïoli og tomatconcassé

Fres tørrfisken sammen med hvitløk og damp den i hvitvin. Server med hjemmelaget aïoli, og concassé av tomater. En spennende smårett til festen.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 2,66667

Ingredienser

Antall porsjoner

Aïoli

Tomato concassé

Framgangsmåte

  • Skjær tørrfisken i strimler eller terninger.

  • Finhakk løk og hvitløk, og fres i olivenolje sammen med tørrfisken.

  • Hell på hvitvin og la den koke helt inn. 

  • Smak til med salt og pepper.

  • Skjær baguetter i skiver på skrå og fres lett i stekepanne på middels varme til de er gylne. 

Aïoli

  • Finhakk hvitløk og press saften av sitron.

  • Smak majones til med hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.

  • Sett den i kjøleskap til den skal brukes.

Tomatconcassé

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Fres tomatterningene i olje, og smak til med salt, pepper og litt sukker.

Ha tørrfisk, aïoli og tomatconcassé på baguetteskivene, og server med gressløk drysset over.