Gå til hovedinnhold
Foto: Eirik Nilssen
Over 60 min

Tørrfisk «pil pil» lollipop med hvitløk og chilidip

En spicy snack med tørrfisk som passer perfekt som en forrett eller på tapasbordet!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Start med å lage selve «marinaden» og basen til fisken.
  • Kjør opp hvitløk, chili og olje i en blender med litt salt.
  • Kutt tørrfisken passe små terninger.
  • La fisken gjerne ligge i oljen over natten, slik smaken får satt seg godt.
  • Tre tørrfisken på grillspyd og stek den raskt over grill eller panne ved høy varme.
  • Pensle gjerne over mere marinade etter steking eller grilling.
  • Dryss lett over med litt maldonsalt.
  • Serveres med dip, frisk hjertesalat, lime i båter og finkuttet koriander

Chilidip

  • Kjør sammen hvitløk, chili og olje i en stavmikser til en glatt og fin hvitløk chili olje.
  • Tilsett fin sennep, eggeplommer og det hele egget. Bruk stavmikseren og dra opp forsiktig i ett litermål eller stort glass til en fin «express»-majones.
  • Smak opp med limesaft, gjerne litt skall/zest, salt og pepper. Denne kan også gjerne lages dagen i forveien.