Gå til hovedinnhold
Photo: Eirik Nilssen
Over 60 min

Tørrfisk «pil pil» lollipop med hvitløk og chilidip

En spicy snack med tørrfisk som passer perfekt som en forrett eller på tapasbordet!

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Start med å lage selve «marinaden» og basen til fisken.
  • Kjør opp hvitløk, chili og olje i en blender med litt salt.
  • Kutt tørrfisken passe små terninger.
  • La fisken gjerne ligge i oljen over natten, slik smaken får satt seg godt.
  • Tre tørrfisken på grillspyd og stek den raskt over grill eller panne ved høy varme.
  • Pensle gjerne over mere marinade etter steking eller grilling.
  • Dryss lett over med litt maldonsalt.
  • Serveres med dip, frisk hjertesalat, lime i båter og finkuttet koriander

Chilidip

  • Kjør sammen hvitløk, chili og olje i en stavmikser til en glatt og fin hvitløk chili olje.
  • Tilsett fin sennep, eggeplommer og det hele egget. Bruk stavmikseren og dra opp forsiktig i ett litermål eller stort glass til en fin «express»-majones.
  • Smak opp med limesaft, gjerne litt skall/zest, salt og pepper. Denne kan også gjerne lages dagen i forveien.