Gå til hovedinnhold
Foto: Astrid Hals
40-50 min

Suppe med sjømat

Sjømatsuppe med blåskjell, reker, laks og torsk er en veldig god fiskesuppe. Server den rykende varm til gjestene, denne retten en vinner.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks og torsk i biter.

  • Skrubb blåskjellene, og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Kok blåskjell, sil av kraften og ta vare på den. 

  • Ta blåskjellmaten ut av skallet og rens reker.

  • Finhakk hvitløk, sellerirot, ingefær og chili, bank sitrongress og del det opp i biter. 

  • Surr grønnsakene i olivenolje, tilsett blåskjellkraft og fiskekraft, og kok opp.

  • Tilsett crème fraîche og matfløte, og kok suppen et par minutter.

  • Skjær løk, gulrot og stangselleri i terninger, og vårløk i skiver.

  • Ta sitrongresset ut av suppen.

  • Ha løk, gulrot og stangselleri i suppen og kok i ca. 1 minutt, avhengig av bitenes størrelse.

  • Tilsett laks, torsk og vårløk, og kok opp.

  • Tilsett blåskjell og reker, og smak til med salt og pepper.

Server suppen med grovt brød ved siden av.

Tips: Om du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.