Fiskegryte med høstens grønnsaker

Fiskegryte med høstens grønnsaker

Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 5

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i terninger.

  • Skjær vårløk, gulrot, kålrot og potet i terninger.

  • Ha vann i en kasserolle sammen med grønnsakene og kok i ca. 10 minutter.

  • Lag en jevning av hvetemel og melk, rør det inn i gryten og kok opp.

  • Smak til med salt og pepper og eventuelt litt pulver av fiskebuljong.

  • Ha fisken i gryten og la den trekke til den er kokt.

  • Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten.

Server gryten med flatbrød ved siden av.

Tips: Torskefilet kan gjerne byttes med seifilet eller hysefilet.