Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
40-50 min

Fiskesuppe med reker

Fiskesuppe handler om gode råvarer i god kraft. Denne oppskriften med laks, torsk og reker er en god suppe som passer til hele familien. En varmende og god middag med flere typer sjømat.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Lag saus ved å smelte smør, røre inn hvetemel og spe med melk.
  • Hold sausen varm.
  • Skjærlaks og torsk i terninger, og finhakk persille og gressløk.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  • Finhakk løk og skjær resten av grønnsakene i strimler.
  • Kok opp fiskebuljong, tilsett grønnsakene og kok i 1 minutt.
  • Tilsett sausen, og smak til med salt og pepper.
  • Kok opp og tilsett fisk og tomat.
  • Sett ned varmen og la suppen koke til fisken er ferdig.
  • Tilsett reker helt til slutt, kok opp og bland forsiktig.
  • Ha i lakserognen og server suppen straks.