Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Fiskesuppe med torsk og tomater

Fiskesuppe kan lages i mange varianter, og her ser du en oppskrift med torsk og tomater. Server med godt brød ved siden av.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.

  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver.

  • Surr løken myk i smør, og tilsett hvitløk, vårløk, tomatpuré og fiskekraft.

  • La det koke i ca. 5 minutter, dryss over gurkemeie og bland godt.

  • Tilsett kremfløte og hermetiske tomater, og la det småkoke i 4-5 minutter.

  • Ha i torskebitene, og la det trekke til fisken er ferdig, ca. 4 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

Server med brød ved siden av, og dryss gjerne friske urter over.

Tips: Fiskekraft kan fint byttes ut med fiskebuljong.