Gå til hovedinnhold
Foto: Esten Borgos
30-40 min

Fiskesuppe til mange

Får du mange gjester i helgen? Prøv en smakfull fiskesuppe med torsk, laks, reker, kremfløte og tomater. Denne blir nok selskapets midtpunkt! 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsk og laks i terninger.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær chili og purre i ringer.
  • Surr løk myk i smør, og tilsett hvitløk, chili, purre, tomatpuré og fiskekraft.
  • Kok det hele i ca. 5 minutter, tilsett kremfløte og la dem småkoke.
  • Tilsett torsk, laks og tomat, kok opp og la suppen trekke i 3-4 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Tilsett rekene rett før servering.
  • Server med persille drysset over.

Tips: Om du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.