Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
20 min

Hjemmelagde fiskepinner

Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og salat smaker retten ekstra godt. En kjempegod middag med tilbehør som faller i smak hos både små og store.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
  • Ha griljermel i en tredje vid skål.
  • Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen. Vend dem til slutt i griljermelet.
  • Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
  • Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
  • Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.
  • Mos potetene og rør inn melk til ønsket konsistens.
  • Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
  • Smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og salat.

Tips: Du kan bruke andre fisketyper til å lage fiskepinner, som for eksempel hyse eller sei.