Hjemmelagde fiskepinner

Hjemmelagde fiskepinner

Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og råkost smaker retten ekstra godt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,33333333333333

Ingredienser

Antall porsjoner

råkost

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.

  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

  • Pisk sammen egg og melk i en annen skål.

  • Ha griljermel i en tredje vid skål.

  • Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.

  • Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen.

  • Vend dem til slutt i griljermelet.

  • Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.

  • Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir som trekker fett.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.

  • Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.

  • Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.

  • Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.

  • Smak til med salt og pepper.

Råkost

  • Vask og skrell gulrot, og riv på et råkostjern.

  • Press saften av sitron og bland med vann og sukker.

  • Hell dressingen over gulroten og vend den godt inn.

  • Vask og finhakk gressløk, og dryss over.

Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og råkost.

Tips: Du kan bruke andre fiskefileter enn torsk til å lage fiskepinner.