Kokt torsk med karrisaus

Kokt torsk med karrisaus

Kokte torskeskiver med hjemmelaget karrisaus er en tradisjonsrett for hele familien. Velg det tilbehøret familien liker eller følg vårt forslag i oppskriften.   

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,58974

Ingredienser

Antall porsjoner

Karrisaus

Serveres med

Framgangsmåte

  • La fiskestykkene ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking.

  • Kok opp vann tilsatt salt. Tilsett pepper og eddik, og kok opp vannet igjen.

  • Legg i fiskestykkene, la vannet koke opp, trekk kasserollen til side og la torsken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 minutter.

Karrisaus

  • Finhakk sjalottløk og surr i flytende margarin sammen med karri til løken er myk, men ikke brun.

  • Hell på fiskekraft og la det småkoke i et par minutter. 

  • Avkjøl sausen litt og pisk inn eggeplomme.

  • Varm sausen forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring. Sausen skal tykne, men det er viktig at den ikke koker etter at eggeplommene er tilsatt, da vil den skille seg og bli klumpete.

  • Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad. 

Server torskeskivene med karrisaus, kokte poteter og grønnsaker.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.