Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
30-40 min

Kremet grønnsakssuppe med reker, laks og torsk

Dette er en fyldig suppe basert på grønnsaker som moses. Denne suppebasisen kan lages på forhånd så det bare er å koke opp og tilsette laks, torsk og reker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsk og laks i biter og dryss over litt salt og pepper.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Skjær purre i ringer, og skrell og skjær potet og gulrot i terninger.
  • Surr sjalottløk, hvitløk, purre, potet og gulrot i rapsolje til løken blir blank.
  • Tilsett grønnsaksbuljong og kok i 10 minutter.
  • Tilsett kremfløte og kok videre i 5 minutter.
  • Mos til en jevn suppe med en håndmoser eller stavmikser.
  • Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik.
  • Legg fiskebitene og ertene i suppen, og kok opp.
  • La suppen trekke i noen minutter.
  • Ha rekene i suppe rett før servering.
  • Server suppen straks.