Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
40-50 min

Lettsaltet torsk og brokkoli i ovn

En smakfull og sunn middagsopplevelse med ovnsbakte lettsaltede torsk, tilberedt med en spennende twist av appelsinjuice. Server med potetmos for en komplett måltid.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Del brokkoli i små buketter og skjær gulrot i tynne staver.
  • Press saften av appelsin, kok opp, og kok brokkoli og gulrot i juicen i et par minutter.
  • Ta grønnsakene opp av juicen og legg dem i en smurt ildfast form. Ta vare på juicen.
  • Legg fiskestykkene over grønnsakene, og dryss over litt skall av appelsin og pepper.
  • Stek formen i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.

Saus

  • Kok inn appelsinjuicen litt og rør inn smøret, litt om gangen, til sausen tykner. Sausen må ikke koke.
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Servering

  • Server formen med sausen og potetmos.