Gå til hovedinnhold
Foto: NSC
30-40 min

Mac and fish

En enkel og varmende fiskegrateng, med litt nye ingredienser og smaker. Kan fort bli en ny familie-favoritt!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Sett makaronien til koking.
  • Smelt smør og tilsett hvetemel. Rør til en jevn røre, og spe på med melk mens du rører til konsistensen har blitt kremete. Bland inn sennep, muskat, ost, salt og pepper og sett sausen til side.
  • Kok opp en kjele med vann og litt salt.
  • Sett til side, legg i fisken, og la den trekke i 10 min. Ta så fisken ut av vannet og legg den på tørkepapir.
  • Stek baconbiter i en stekepanne. Når baconet er ferdig, legg det i en liten bolle. 
  • Stek finskåret fennikel, erter og grønnkål lett i litt olje og hvitløk, ca. 1-2 minutter. 
  • Bland makaronien med sausen og vend inn torskebiter, grønsaksblandingen og bacon.
  • Topp med griljermel/panko, og bak gratengen i ovnen i ca. 20 minutter.

Pesto

  • Bland alle ingrediensene i en bolle, og mos dem med stavmikseren.
  • Smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server Mac & Fish med godt brød og pesto.