Marit Bjørgens ovnsbakte torsk

I denne oppskriften blir torsken ovnsbakt og gratinert med ost og sennep. Og som alltid er tomat og basilikum er en perfekt kombinasjon, og glimrende følge til fisk. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,62608556521739

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte tomater

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Dryss på salt og pepper.

  • Riv ost og bland sammen med sennep, matfløte og finhakket gressløk, og fordel blandingen på torsken.

  • Stek torsken i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Ovnsbakte tomater

  • Del hver tomat i to og legg i en smurt ildfast form med snittflaten opp.

  • Dryss over salt, pepper, hakket basilikum og litt olivenolje.

  • Bak tomatene i stekeovnen sammen med torsken de siste 10 minuttene.

Ha tomatene i samme form som torsken og server med brød.