Marit Bjørgens sjømatsuppe

Marit Bjørgens sjømatsuppe

Marit Bjørgens sjømatsuppe med blåskjell, reker, laks og torsk er en veldig god fiskesuppe. Server den rykende varm til gjestene, denne retten en vinner.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,75257731958763

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær laks og torsk i biter.

  • Skrubb blåskjellene, og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Kok blåskjell, sil av kraften og ta vare på den. 

  • Ta blåskjellmaten ut av skallet og rens reker.

  • Finhakk hvitløk, sellerirot, ingefær og chili, bank sitrongress og del det opp i biter. 

  • Surr grønnsakene i olivenolje, tilsett blåskjellkraft og fiskekraft, og kok opp.

  • Tilsett crème fraîche og matfløte, og kok suppen et par minutter.

  • Skjær løk, gulrot og stangselleri i terninger, og vårløk i skiver.

  • Ta sitrongresset ut av suppen.

  • Ha løk, gulrot og stangselleri i suppen og kok i ca. 1 minutt, avhengig av bitenes størrelse.

  • Tilsett laks, torsk og vårløk, og kok opp.

  • Tilsett blåskjell og reker, og smak til med salt og pepper.

Server suppen med grovt brød ved siden av.

Tips: Om du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.